A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр Недригайлівської селищної ради"

21 березня -Всесвітній день людей із синдромом Дауна

Дата: 21.03.2024 10:44
Кількість переглядів: 11

Возможно, это изображение текст «всесвитний день людей 3 синдромом дауна 21.03»

21 березня -Всесвітній день людей із синдромом Дауна.

Синдром Дауна – це вроджена генетична патологія людини, яку у 1866 році описав англійський лікар Джон Даун. Її викликає присутність додаткової хромосоми у 21 парі.

Людям із синдромом Дауна притаманна характерна зовнішність, підвищена можливість появи певного спектра захворювань, певна розумова відсталість, яка спричинює повільніший розумовий розвиток та гіршу соціальну адаптацію. Але при цьому, вони є добрими і позитивними.

Сьогоднішня подія була започаткована за ініціативи Французької асоціації з дослідження трисомії за 21 хромосомою, і у 2011 році визнана на рівні Організації Об’єднаних Націй. Дата проведення заходів обрана не випадково: 21.03 – це розшифровка трисомії у 21 парі хромосом.

Всесвітній день людей з синдромом Дауна має на меті привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими здібностями, адже вони трохи відрізняються від звичайних людей в плані інтелекту і багато хто з них страждають від вроджених вад серця, але своєю добротою, щирістю і безпосередністю компенсують все те, в чому вони відрізняються від звичайних людей, а часто і перевершують їх.

Цього дня організовуються заходи та події, спрямовані на підвищення обізнаності громадськості, захисту прав, включення в суспільство та благополуччя людей із синдромом Дауна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено